Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Benieuwd hoe een riviersteen waskom wordt gemaakt? Lees hier meer!

Een kijkje in de keuken bij de productie van een riviersteen waskom

Badkamerexclusief.nl is al jaren één van de grootste leveranciers van rivierstenen waskommen. We selecteren zelf de natuurstenen waskommen die we inkopen. Vaak gaat dit via whatsapp maar regelmatig zoeken we ook zelf de waskommen van rivierkei uit op de productieplek. We werken met lokale bedrijven zodat dit ook ten goede komt aan de lokale economie en we zeker weten dat de rivierstenen waskommen op een eerlijke en verantwoorde manier worden geproduceerd. Het blijft namelijk geweldig hoe deze waskommen door de vaklui ter plaatse worden geproduceerd. De kommen worden namelijk voor nagenoeg 100% met de hand en handgereedschap gemaakt. Hierbij geven we jullie daarom een klein kijkje in de keuken.

Productie riviersteen wasbak

selecterenAlle rivierstenen keien worden zorgvuldig geselecteerd op grootte en vorm. Een enkele rivierstenen waskom kan vaak gemakkelijk worden geproduceerd. Echter een set van twee riviersteen wasbakken uit één steen moet uit een mooie steen met een gelijkmatige vorm worden vervaardigd zodat beide helften ook zo veel mogelijk op elkaar lijken.

Na het selectieproces worden de rivierkeien geladen en naar de productieplek vervoerd waar de natuurlijk gevormde stenen nogmaals op kwaliteit worden gesorteerd.

Zodra de geschikte rivierstenen zijn geselecteerd worden deze doormidden gezaagd met een grote diamantzaag. De andere zijde van het afgeslepen stuk wordt afgevlakt zodat de uiteindelijke vorm van de rivierstenen waskom ontstaat. De waskom is nu gereed om te worden uit gehold. Dit wordt gedaan met een haakse slijper omdat elke riviersteen een andere vorm kent. De binnenzijde van de natuursteen waskom wordt zowel horizontaal als verticaal om de 2 cm uitgeslepen waardoor er ‘’losse’’ stukjes ontstaan. Daarna worden de stukjes er met een beitel en hamer uitgekapt. Dit proces wordt herhaald totdat de gewenste diepte is bereikt en de riviersteen in grove lijnen zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen.

KappenNu de riviersteen wasbak is gevormd wordt deze doorgezet naar de volgende afdeling waar deze wordt geschuurd en gepolijst zodat er een mooi glad oppervlak ontstaat. Dit is een flinke klus omdat riviersteen over het algemeen een zeer harde steensoort is.

Schuren

Zodra de stenen waskom zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen wordt er tot slot een afvoergat in de waskom geboord. Ook dit luistert erg nauw omdat het gat precies op het diepste punt van de kom geboord dient te worden zodat het water perfect uit de stenen waskom kan weglopen en er geen water achterblijft. Na het boren van de afvoer wordt het bovenste gedeelte ook gepolijst zodat deze dezelfde kleur krijgt als de binnenzijde van de waskom en er geen water door de steen heen kan trekken. Dit maakt de rivierstenen waskommen van BadkamerExclusief kwalitatief zo goed.

BorenWe hebben een selectie gemaakt van diverse sifons en afvoerpluggen die perfect aansluiten op onze rivierstenen kommen. Hiermee kunnen de natuurstenen waskommen direct worden aangesloten.

Zodra we waskommen klaar zijn worden ze gereinigd en met onderhoud was behandeld. Deze was zorgt ervoor dat de aanhechting van kalk sterk wordt verminderd en de waskom eenvoudig kan worden gereinigd. Bij de bestelling van een rivierstenen waskom ontvang je gratis blikje was maar deze was is ook in grootverpakking te bestellen: Bellinzoni blanke wax, onderhouds was. Na het reinigen en waxen worden de riviersteen kommen naar de opslaghal gebracht waar de wasbakken en waskommen voor de laatste keer op de gewenste kwaliteit worden geselecteerd. Hierna worden ze opgemeten, genummerd, gefotografeerd en verpakt/klaargemaakt voor het transport naar Nederland.

laden

Zoals je ziet heeft de uiteindelijke rivierstenen waskom een lange reis gemaakt tussen het selectieproces in de rivier tot aan het moment dat de waskom bij ons wordt afgehaald of wordt bezorgd bij de klant. We doen onze uiterste best om het gehele proces intensief te volgen en te begeleiden waardoor we onze klanten telkens weer onderscheidende en kwalitatief goede rivierstenen waskommen kunnen bieden.

Riviersteen waskom kopen?

Neem dan een kijkje in ons grote assortiment rivierstenen waskommen en wasbakken. Hier vind je sets uit één steen, losse waskommen en accessoires van riviersteen.

814 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Superduper goede Store!

  Wat een geweldige service, nette afhandeling deling en snelle verzending van de twee unieke wasbakken vervaardigd uit 1 kei. Dikke aanrader om bij deze winkel je product aan te schaffen.

 • Tevreden klant

  Top service .. vriendelijke mensen

 • levering vlekstop HMK 234

  snelle levering, verder geen opmerkingen

 • Zeer tevreden

  Kwaliteit en snelle levering. Ook goede service wbt communicatie via mail met tevredenheidsgarantie. Topbedrijf

 • Pabble stones

  Prima prijs/kwaliteit verhouding en snel en correct geleverd.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar