Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Showroom geopend tussen 11.00 en 15.00 uur.

Onderhoud basalt waskommen

Download als PDF

Basalt is een natuursteen welke is gevormd door de stolling van lava en magma aan het aardoppervlak. Door de snelle afkoeling van het lava en magma zijn geen grote kristallen gevormd in het basalt, zoals bijvoorbeeld bij graniet wel vaak het geval is.

Basalt is in de meeste gevallen donker van kleur en het gesteente is erg hard (vergelijkbaar met graniet).

De mooie constante structuur van het materiaal in combinatie met het strakke design geeft een exclusieve uitstraling. Basalt wastafels kunnen op twee manieren afgewerkt worden, gezoet of gepolijst.

Omdat onbehandeld (vooral gezoet) basalt gevoelig is voor vlekken raden wij u aan om uw basaltstenen wasbak of waskom goed te behandelen. We bieden hiervoor twee mogelijkheden. Namelijk de kleurloze impregneer Moeller HMK S234 en de kleur verdiepende impregneer Moeller HMK S242. Beide impregneer soorten zijn onderhoudsmiddelen die uw wastafel uit basalt beschermen tegen vlekken, vuil en vocht.

Voorbereiding

Lees het etiket voor gebruik van uw natuursteen waskom goed door. Zorg er altijd voor dat de basalt waskom of wasbak volledig droog en stof- en vetvrij is. Voor het reinigen en ontvetten van basalt kunt u het beste de zuurvrije grondreiniger HMK R155 gebruiken.

Behandelen

Breng HMK S242 of HMK S234 met een zachte kwast of pluisvrije doek gelijkmatig aan. Laat de impregneer intrekken maar verwijder overtollig impregneer voor het indrogen volledig met doeken of tissuepapier.

De droogtijd is afhankelijk van de temperatuur en luchtcirculatie ca. 4-8 uur. De werking van het product ontwikkelt zich in 48 uur. Het is dus verstandig om uw basalt wasbak gedurende deze periode niet te gebruiken.

We raden u aan om de basalt waskom of wasbak ongeveer 1x per jaar te behandelen. Bij intensief gebruik kunt u de wastafel vaker behandelen. Wanneer dit nodig is herkent u dit aan het ”doffer” en lichter worden van het oppervlak als de basalten waskom of wasbak volledig droog is en het juist donker worden van het oppervlak als deze nat is.

Gebruik van de wastafel

Gebruik nooit bijtende stoffen zoals chloor, antikalkmiddelen en dergelijke om uw basalt wastafel schoon te maken. U kunt uw basalten wasbak bij voorkeur schoonmaken met Moeller Stone Care HMK P324 of eventueel natuurlijke groene zeep.

Als er veel kalk aan het oppervlak is gehecht is het mogelijk om de binnenzijde met de kraan open (dus nat) op te wrijven met een dot fijne staalwol 0.0. Aangezien kalk een stuk zachter is dan het basalt oppervlak wordt de kalk hierdoor verwijderd zonder dat het de steen aantast.

Om het onderhoud te beperken raden wij u aan om de waskom/wasbak, na gebruik, met een droge doek af te nemen.

Als u nog vragen heeft betreft het behandelen van uw basalt waskom of wasbak, neem dan contact met ons op. Bel hiervoor naar 0493-741011 of stuur een mail info@badkamerexclusief.nl.

567 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • edelzeep

  via website makkelijk te bestellen. prima verpakt en fijn dat je kunt zien wanneer het geleverd gaat worden!

 • Goede klantenservices

  Door nog onbekende reden is mijn pakket door de pakketdienst retour gestuurd naar badkamer exclusief. Ik werd aan de telefoon heel netjes geholpen door Badkamer Exclusief en boden direct een oplossing, binnen 2 dagen had ik alsnog de producten zodat de bouw niet vertraagd werd.

 • Rivierstenen waskommen

  Heel vriendelijk ontvangen en geholpen! Veel keus! We zijn blij met de aankoop!

 • Mooie winkel

  Vriendelijke mensen mooie zaak goed geholpen,denken met je mee Mooi dat as product toch niet match het geruild mag worden

 • Prima site makkelijk te bestellen en veel keus.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar