Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Showroom geopend tussen 11.00 en 15.00 uur.

Onderhoud hardstenen waskommen

Download als PDF

Hardsteen staat ook wel bekend onder de namen blauwsteen, limestone of Chinees hardsteen. Deze wasbakken worden door ons geïmporteerd uit China, waar ze zijn gemaakt door zeer ervaren handwerkers. Zij maken dagelijks mooie waskommen en wasbakken maken uit deze natuursteen. Iedere hardstenen wasbak is uniek door zijn eigen kleur en structuur. De buitenzijde van natuursteen wastafels kunnen op twee manieren worden afgewerkt, namelijk gezoet of gekapt. De binnenkant van de wastafel wordt altijd gezoet zodat er een glad oppervlak ontstaat.

Omdat onbehandeld hardsteen gevoelig is voor vlekken raden wij u aan om uw hardsteen wasbak goed te behandelen. Dit kunt u het beste doen met hardsteenolie van Stonetech. Hardsteenolie is een olie die uw hardstenen waskom of wasbak onderhoudt en beschermt. Het beschermt tegen vlekken, vocht en geeft daarnaast een zijdeglans. Tevens camoufleert hardsteen olie oppervlakkige beschadigingen.

Voorbereiding

Voordat u uw hardsteen wasbak gaat behandelen is het belangrijk dat de bak droog, stof- en vetvrij is. Voor het reinigen en ontvetten van hardsteen kunt u het beste de zuurvrije grondreiniger HMK R155 gebruiken.

Behandelen

Breng de hardsteen olie onverdund aan met een schone en pluisvrije doek.

Behandel de natuursteen wasbak met de hoeveelheid hardsteen olie die op de doek zit en behandel maximaal 0,7 m2 tegelijkertijd.

Wrijf het behandelde oppervlak uit met een tweede droge, pluisvrije doek tot deze niets meer opneemt. Hierna kunt u verder gaan met het behandelen van de rest van het oppervlak. Het is belangrijk dat de hardsteen olie niet indroogt voordat deze is uitgepoetst.

U kunt de bovenstaande stappen herhalen voor de overige delen van het te behandelen oppervlak.

Neem na het behandelen van de waskom/wasbak een uithardingstijd van 36 uur in acht. Hierna kan, indien nodig , een tweede laag worden aangebracht.

We raden u aan om de hardstenen wasbak minimaal 2x per jaar te behandelen. Bij intensief gebruik kunt u de hardstenen wastafel vaker behandelen. Wanneer dit nodig is herkent u aan het ”doffer” en lichter worden van het oppervlak.

Gebruik van de wastafel

Gebruik nooit bijtende stoffen zoals chloor, antikalkmiddelen en dergelijke om uw hardsteen wastafel schoon te maken. U kunt uw wasbak bij voorkeur schoonmaken met Moeller Stone Care HMK P324 of eventueel natuurlijke groene zeep. Als er veel kalk aan het oppervlak is gehecht is het mogelijk om de binnenzijde met de kraan open (dus nat) op te wrijven met een dot fijne staalwol 00. Aangezien kalk een stuk zachter is dan het hardsteen wordt de kalk hierdoor verwijderd zonder dat het de steen aantast.

Om het onderhoud te beperken raden wij u aan om de waskom/wasbak, na gebruik, met een droge doek af te nemen.

Als u nog vragen heeft betreft het behandelen van uw hardstenen wasbak of waskom, neem dan contact met ons op. Bel hiervoor naar 0493-741011 of stuur een mail info@badkamerexclusief.nl.

554 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Wastafelkommen voor badkamer

  Prima service en een prettige zaak. een plek om terug te komen.

 • Mooie spiegel

  De spiegel ziet er prima uit. Goede service van de winkel: de spiegel werd van tevoren schoongemaakt, ingepakt en in de auto geladen.

 • Waskommen

  Werden heel fijn geholpen bij het uitzoeken van onze waskommen

 • Pebble stones.

  Super service snel geleverd..

 • Ruime keuze

  We werden zeer prettig en kundig geholpen, wat een fijne zaak We komen terug voor waskom en evt badkamermeubel.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar