Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Onderhoud hardstenen waskommen

Download als PDF

Hardsteen staat ook wel bekend onder de namen blauwsteen, limestone of Chinees hardsteen. Deze wasbakken worden door ons geïmporteerd uit China, waar ze zijn gemaakt door zeer ervaren handwerkers. Zij maken dagelijks mooie waskommen en wasbakken maken uit deze natuursteen. Iedere hardstenen wasbak is uniek door zijn eigen kleur en structuur. De buitenzijde van natuursteen wastafels kunnen op twee manieren worden afgewerkt, namelijk gezoet of gekapt. De binnenkant van de wastafel wordt altijd gezoet zodat er een glad oppervlak ontstaat.

Omdat onbehandeld hardsteen gevoelig is voor vlekken raden wij u aan om uw hardsteen wasbak goed te behandelen. Dit kunt u het beste doen met hardsteenolie van Stonetech. Hardsteenolie is een olie die uw hardstenen waskom of wasbak onderhoudt en beschermt. Het beschermt tegen vlekken, vocht en geeft daarnaast een zijdeglans. Tevens camoufleert hardsteen olie oppervlakkige beschadigingen.

Voorbereiding

Voordat u uw hardsteen wasbak gaat behandelen is het belangrijk dat de bak droog, stof- en vetvrij is. Voor het reinigen en ontvetten van hardsteen kunt u het beste de zuurvrije grondreiniger HMK R155 gebruiken.

Behandelen

Breng de hardsteen olie onverdund aan met een schone en pluisvrije doek.

Behandel de natuursteen wasbak met de hoeveelheid hardsteen olie die op de doek zit en behandel maximaal 0,7 m2 tegelijkertijd.

Wrijf het behandelde oppervlak uit met een tweede droge, pluisvrije doek tot deze niets meer opneemt. Hierna kunt u verder gaan met het behandelen van de rest van het oppervlak. Het is belangrijk dat de hardsteen olie niet indroogt voordat deze is uitgepoetst.

U kunt de bovenstaande stappen herhalen voor de overige delen van het te behandelen oppervlak.

Neem na het behandelen van de waskom/wasbak een uithardingstijd van 36 uur in acht. Hierna kan, indien nodig , een tweede laag worden aangebracht.

We raden u aan om de hardstenen wasbak minimaal 2x per jaar te behandelen. Bij intensief gebruik kunt u de hardstenen wastafel vaker behandelen. Wanneer dit nodig is herkent u aan het ”doffer” en lichter worden van het oppervlak.

Gebruik van de wastafel

Gebruik nooit bijtende stoffen zoals chloor, antikalkmiddelen en dergelijke om uw hardsteen wastafel schoon te maken. U kunt uw wasbak bij voorkeur schoonmaken met Moeller Stone Care HMK P324 of eventueel natuurlijke groene zeep. Als er veel kalk aan het oppervlak is gehecht is het mogelijk om de binnenzijde met de kraan open (dus nat) op te wrijven met een dot fijne staalwol 00. Aangezien kalk een stuk zachter is dan het hardsteen wordt de kalk hierdoor verwijderd zonder dat het de steen aantast.

Om het onderhoud te beperken raden wij u aan om de waskom/wasbak, na gebruik, met een droge doek af te nemen.

Als u nog vragen heeft betreft het behandelen van uw hardstenen wasbak of waskom, neem dan contact met ons op. Bel hiervoor naar 0493-741011 of stuur een mail info@badkamerexclusief.nl.

441 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Naturstein Waschbecken

 • Rivierstenen waskommen

  Super fijn geholpen afgelopen zaterdag. Ondanks de drukte werd de tijd genomen om uitleg te geven en hebben we de eerste aankoop van onze nieuwe badkamer gekocht en het meubel alvast uitgekozen. Nogmaals bedankt voor het meedenken en de goede service!

 • Rivierstenen wasbakken

  Zeer goed geholpen en zeer welkom ontvangen. Toen wij kwamen net een nieuwe partij binnen gekregen. Deze waren ze nog aan het uitpakken, maar na even wachten de collectie kunnen zien. Netjes een wastafelmeubel neergezet en met ons mee gedacht. Hele fijne service en een mooie showroom. Het was zeker de 2 uur rijden hiernaar toe waard.

 • Kwaliteit en service

  Heel blij met mijn prachtige rivierstenen waskommen en schaaltje met zeeppomp en tandenborstelhouder voor de badkamer. Via internet bestellen, weet je niet hoe de producten bij elkaar eruit zien en Erik van den Burg heeft dmv foto's mij een indruk gegeven welke bij elkaar beter staan. Ook heeft hij een bijpassende rivierstenen waskom voor de wc gekozen die prachtig bij de overige producten staat. Zeer content over de persoonlijke benadering, het meedenken en ook nog snel geleverd!

 • Aankoop badmeubel plus kom

  Zeer mooie zaak en vriendelijke en duidelijke uitleg.rondleiding gehad en de voorraad gezien,voor ieder wat wils.ze nemen alle tijd voor je en dat is wel zo prettig,niet zoals tegenwoordig in de meeste zaken dat je achtervolgd wordt of constant maar vragen of ze je kunnen helpen.dus met een woord.SUPER

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar