Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Showroom geopend op afspraak, zie Covid-19 maatregelen voor de voorwaarden. Koningsdag 27 april gesloten

Onderhoud mozaïektegels en pebbles

Download als PDF

Onze mozaïektegels worden geproduceerd in Indonesië. De producent is een gevestigde naam op het gebied van marmeren mozaïektegels voor binnen en buiten. Alle producten zijn met de hand gemaakt in Centraal Java, Indonesië. Het basismateriaal komt uit Sumatra, Java en Oost-Nusa Tenggara. Ze selecteren en gebruiken alleen de beste kwaliteit marmer en pebbles van gewaardeerde leveranciers waar ze al jaren zaken mee doen.

De mozaïek en pebble tegels kunnen met standaard tegellijm, geschikt voor de achtergrond of ruimte waar u deze wilt plaatsen, worden verwerkt. Dit geldt ook voor het voegmiddel.

De onderlinge matjes passen altijd aan alle vier de zijdes. Komt het tijdens het leggen niet helemaal uit met hele tegels? Geen probleem. De laatste stukjes kunt u leggen met losse mozaïeksteentjes. Het is ook mogelijk om een mozaïektegel op maat te zagen met een tegelzaag of door te slijpen met een haakse slijper.

Het onderhouden van natuursteen mozaïek-tegels en pebbles hebben we een aantal producten in ons assortiment. We adviseren kleur verdiepende impregneer Moeler HMK S242 te gebruiken als u de kleur van de tegels en voegen wat wilt verdiepen. Als u na het installeren van de tegels al direct tevreden bent met de kleur van de tegels dan adviseren we kleurloze impregneer Moeller HMK S234.

Beide impregneer soorten zijn uitermate geschikt voor het beschermen en impregneren van uw mozaïekvloer of wand in bijvoorbeeld uw badkamer. Door de impregnerende werking wordt het geïmpregneerde oppervlak water en vuil afstotend waardoor het oppervlak sneller en gemakkelijker te reinigen is. Het verbruik is 5 tot 20 m² per liter. Dit verbruik is sterk afhankelijk van de ondergrond.

Voorbereiding

Lees het etiket van het gekozen onderhoudsproduct voordat u begint goed door. Schakel de eventuele vloerverwarming uit en laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur. Maak het oppervlak grondig schoon en laat hem drogen (max restvochtgehalte 2-4%). Voor het reinigen en ontvetten van de vloer of wand kunt u het beste de zuurvrije grondreiniger HMK R155 gebruiken.

Werkwijze

Breng HMK S242 of HMK S234 met een zachte kwast of een roller met korte haren gelijkmatig aan. Behandel sterkzuigende oppervlakken eventueel na ca. 60 minuten opnieuw. Bij zwakzuigende oppervlakken verdunnen met verfverdunner ca. 1:10. Verwijder overtollig HMK S242 of HMK S234 voor het indrogen volledig met wisser, doeken of tissuepapier. Binnen 12 uur kan eventueel te veel aan impregneer verwijderd worden met terpentine. Na 12 uur drogen kunt u HMK R154 Lösefix - wateroplosbaar te gebruiken.

Na het behandelen

De droogtijd is afhankelijk van temperatuur en de luchtcirculatie ca. 4-8 uur. Gedurende deze tijd kunt u het oppervlak niet betreden. Oppervlakken van o.a. rubber en kunststoffen, gelakte materialen en oppervlakken die niet bestand zijn tegen oplosmiddelen niet met dit product behandelen of besmetten. De werking van het product ontwikkelt zich in 48 uur.

Gebruik van uw natuurstenen vloer of wand

Gebruik nooit bijtende stoffen zoals chloor, antikalkmiddelen en dergelijke om uw natuurstenen vloer/wand schoon te maken. U kunt deze bij voorkeur schoonmaken met Moeller Stone Care HMK P324 of eventueel natuurlijke groene zeep. Om kalkafzetting tot een minimum te beperken kunt u ervoor kiezen om het oppervlak, na gebruik, met een wisser of droge doek af te nemen. Mocht u nog vragen hebben betreft het behandelen van uw mozaïek of pebble vloer/wand dan kunt u contact met ons opnemen. Bel hiervoor naar 0493-741011 of stuur een mail info@badkamerexclusief.nl.

744 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Snelle service

  Fijne snelle service. Prima product.

 • Toppers

  Goed verpakt aangekomen.

 • Levering waskommen

  Goede prijs kwaliteit en snelle levering

 • Super content!

  Alles kwam op de juiste dag aan. Bij plaatsing ontdekten we dat er een klein onderdeel ontbrak en dat werd de dag zelf nog naar ons opgestuurd! De dag nadien hadden we het! super goede service!

 • Wasbak natuursteen

  Ondanks corona beperkingen en beperkte tijd werden we vriendelijk ontvangen, werd er de tijd genomen om uitleg te geven over onderhoud van de waskom en kregen we aanvullend onderhoudsmiddel mee. We zouden hier zeker terug komen.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar