Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Onderhoud terrazzo waskommen

Download als PDF

Ons aanbod handgemaakte terrazzo waskommen is in Indonesië geproduceerd. De wastafels zijn vervaardigd van het materiaal Terrazzo/Granito, dit is een composiet van marmer- en granietkorrels gebonden met cement. Deze mix van bestanddelen wordt in een mal gegoten waarna het geheel uithardt. Nadat de terrazzo waskom of wasbak uit de mal komt wordt deze afgewerkt. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden, namelijk door middel van: polijsten, slijpen, of het grof inhakken van de buitenzijde. De binnenkant van een terrazzo waskom wordt altijd gepolijst zodat er een glad oppervlak ontstaat. Terrazzo is zeker zo duurzaam als bijvoorbeeld marmer.

Om uw terrazzo waskom of wasbak te onderhouden leveren we een gratis blikje wax bij uw bestelling, hiermee kunt u uw wastafel periodiek (min. 4x per jaar) behandelen. Door de behandeling met de wax ontstaat er een filmlaag over de toplaag van de waskom of wasbak. Deze zorgt er voor dat de toplaag intact blijft en er geen vocht in de wastafel kan trekken. Ook wordt het water door de wax sneller afgevoerd, zodat er minder kans is op kalkaanslag.

Voorbereiding

Voordat u uw terrazzo waskom gaat behandelen met wax is het belangrijk dat de kom schoon en droog is. Dit is belangrijk omdat de wax zich hierdoor optimaal aan het oppervlak kan hechten.

Behandelen

U kunt de wax gemakkelijk aanbrengen met een schilderskwast. Breng een dunne laag wax aan op de gepolijste delen van de waskom of wasbak en laat de wax ± 2 min intrekken. Na het intrekken van de wax kunt u de overtollige wax met een droge zachte doek uitboenen totdat het behandelde oppervlak volledig glimt.

Gebruik van de wastafel

We raden het af om onze wastafels te gebruiken in de keuken. Wastafels in een keuken worden namelijk op een andere intensievere manier gebruikt. Verder krijgt de wastafel te maken met hogere watertemperaturen.

Gebruik voor het reinigen van de waskom nooit bijtende stoffen zoals chloor, antikalkmiddelen. U kunt uw wasbak bij voorkeur schoonmaken met Moeller Stone Care HMK P324 of eventueel natuurlijke groene zeep.

Om het onderhoud te beperken raden wij u aan om de terrazzo wasbak of waskom, na gebruik, met een droge doek af te nemen.

Als u nog vragen heeft betreft het behandelen van uw terrazzo wasbak of waskom, neem dan contact met ons op. Bel hiervoor naar 0493-741011 of stuur een mail info@badkamerexclusief.nl.

438 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Kwaliteit en service

  Heel blij met mijn prachtige rivierstenen waskommen en schaaltje met zeeppomp en tandenborstelhouder voor de badkamer. Via internet bestellen, weet je niet hoe de producten bij elkaar eruit zien en Erik van den Burg heeft dmv foto's mij een indruk gegeven welke bij elkaar beter staan. Ook heeft hij een bijpassende rivierstenen waskom voor de wc gekozen die prachtig bij de overige producten staat. Zeer content over de persoonlijke benadering, het meedenken en ook nog snel geleverd!

 • Aankoop badmeubel plus kom

  Zeer mooie zaak en vriendelijke en duidelijke uitleg.rondleiding gehad en de voorraad gezien,voor ieder wat wils.ze nemen alle tijd voor je en dat is wel zo prettig,niet zoals tegenwoordig in de meeste zaken dat je achtervolgd wordt of constant maar vragen of ze je kunnen helpen.dus met een woord.SUPER

 • Houten wandpanelen

  We zijn erg goed geholpen door Erik, erg aardig, behulpzaam en vakkundig. Prijs-kwaliteit verhouding van de panelen was prima, binnen 1 dag waren ze thuis gemonteerd en het resultaat is fantastisch.

 • Top

  Beschrijving op de website is goed en duidelijk. Prijs is goed. Levering keurig zoals aangegeven. Alles netjes en goed verpakt.

 • Riviersteen waskom

  Mooi product, snelle levering, goed verpakt. Kortom zeer tevreden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar