Drainagetegels, tuin-, balkon- en dakterrastegels

Onze mozaïek-, patchwork- en composiettuintegels op plastic drainagematje zijn makkelijk te verwerken dankzij een gepatenteerd kliksysteem en zijn ideaal voor uw tuinterras, dakterras, balkon, veranda, patio, overkapping en zelfs tuinkas. De tegels zijn leverbaar in de maten 60×30 en 30×30 cm en in diverse modellen en kleuren. Door middel van het drainagematje krijgt u nooit natte voeten indien er een laagje water op uw balkon of dakterras zou blijven staan. De mozaïek- en composiettegels hebben dezelfde aansluiting. U kunt dus één soort kiezen of u kunt meerdere soorten met elkaar combineren om zo uw eigen terrasvloer te ontwerpen.

Tuintegel marmer wit 60*30 cm.  9,95

Drainagetegel Dakterras Marmer Wit 60×30 Balkon Tegel

Kliktegel marmer cappuccino 60*30 cm.  9,95

Dakterras Tegel Marmer Cappuccino 60×30 Drainagetegel

Kliktegel composiet bruin 60*30 cm.  9,95

Dakterras Tegel Composiet Bruin 60×30 cm Drainagetegel

Composiet kliktegel  9,95

Tegel Dakterras Composiet Grijs 60×30 cm Drainagetegel

Rubbergranulaat ondervloer  6,99

Rubbergranulaat ondervloer

Moeller stone care HMK-P324 edelzeep  13,95

Moeller stone care HMK-P324 edelzeep

Moeller stone care HMK-S234 vlekstop top effect  34,95

Moeller stone care HMK-S234 vlekstop top effect

Moeller stone care HMK-S234 vlekstop top effect behandel pakket  41,95

Moeller stone care HMK-S234 vlekstop top effect behandel pakket

Moeller stone care HMK-S242 kleurverdiepende bescherming  28,95

Moeller stone care HMK-S242 kleurverdiepende bescherming

Behandelpakket Moeller stone care HMK-S242 kleurverdiepende bescherming  35,95

Behandelpakket Moeller stone care HMK-S242 kleurverdiepende bescherming

Moeller stone care HMK R155 grondreiniger zuurvrij  16,95

Moeller stone care HMK R155 grondreiniger zuurvrij

Mozaïek- en patchwork drainagetegels in het kort

Productieproces

Voordat de tegels worden geproduceerd selecteert de producent de beste materialen. Het formaat, de kleur en de structuur zijn zeer belangrijk om een constante kwaliteit te waarborgen. Na het selecteren worden de mozaïeksteentjes en patchwork tegeltjes getrommeld zodat de scherpe randen van de stenen worden verwijderd. Na het trommelen en drogen van de patchwork- en mozaïekstenen worden ze met behulp van een mal op een nylon tussenmatje verlijmd. Nadat de lijm is uitgehard worden de patchwork- en mozaïekmatjes op een kunststof drainagematje verlijmd. De drainagetegels zijn voorzien van een gepatenteerd kliksysteem waardoor de tegels simpelweg aan elkaar en weer los geklikt kunnen worden. Hierdoor zijn alle modellen tegels met elkaar te combineren.

Toepassing

De mozaïek- en patchworktegels met kunststof drainagematje zijn uitermate geschikt voor: terrassen, dakterrassen, balkons, patio’s en andere plekken waar drainage, of het leggen van eventueel wegneembare tegels gewenst is. De stenen tegels op kunststof drainagematje zijn zelfs zeer geschikt voor beursstands. Deze tegels dienen los op een verharde ondergrond, zoals beton of oud straatwerk, gelegd te worden. De patchwork- en mozaïektegels liggen dan stabiel en eventueel regenwater kan makkelijk en snel onder de tegel afgevoerd worden. Als de tegels op een bitumen dakterras toegepast worden is het aan te raden om eerst rubbergranulaat matten te leggen om het dak te beschermen.

We raden aan om de tegels na het leggen te impregneren. Wij raden het product HMK S242 van Moeller stone care aan. Dit product is een kleurverdieper en werkt tevens tegen het intrekken van vuil en vocht. Om de tegels hier op lange termijn voor de beschermen kunt u dit het beste 1x per jaar herhalen. Voor het schoonmaken van de  drainagetegels kunt u eventueel de grondreiniger R155 van Moeller stone care gebruiken. Het is ook mogelijk om de tegels met een schrobber en natuurlijke groene zeep te reinigen.

Mocht u nog vragen hebben betreft de patchwork- en mozaïektegels neem dan gerust contact met ons op.

Composiet drainagetegels in het kort

Productieproces

De composiet, ook wel WPC (wood plastic composite) tegels genoemd, worden in Indonesië geproduceerd door een producent met jarenlange ervaring in de composiet industrie. Het composiet van de composiettegels bestaat uit 30% teakstof, 60% kunststof en 10% toevoegingen. Het teakstof wordt bij plaatselijke meubelmakerijen en zagerijen verzameld. Voor deze bedrijven is het teakstof afval. Het kunststof wat voor de composiettegels wordt gebruikt is ook gerecycled kunststof. Dit samen zorgt ervoor dat het composiethouten tegels voor 90% uit gerecyclede materialen bestaat. Slechts 10% van het materiaal bestaat uit toevoegingen om de kleur en kwaliteit van de composiettegels te kunnen waarborgen.

Verwerking

De composiettegels met kunststof drainagematje kunnen toegepast worden op; daktuinen, dakterrassen, balkons, patio’s en andere plekken waar drainage, of het leggen van eventueel wegneembare tegels gewenst is. De composiethouten tegels zijn zelfs ideaal voor het gebruik voor beursstands. De composiettegels dienen los op een verharde ondergrond, zoals beton of straatwerk, te worden verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de drainerende werking van de tegels optimaal wordt benut. Als de tegels op een bitumen dakterras toegepast worden raden we aan om eerst rubbergranulaat matten te leggen om het dak te beschermen. Deze tegels rubbergranulaat tegels vindt u terug in onze webshop.

Onderhoud

Voor het reinigen van de composiethouten tegels kunt u het beste natuurlijke reinigingsmiddelen zoals groene zeep gebruiken. U bereikt het beste resultaat door een schrobber of harde bezem te gebruiken. Mocht u nog vragen hebben betreft de drainage composiettegels neem dan gerust contact met ons op.

 

765 klanten beoordeelden ons met gemiddeld een 9.7

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Overzichtelijke website

Snelle service

Yannic Durinckx

, 03-05-2024

zeer goed contact, snelle levering, product zoals beschreven

Het grootste voordeel is het ontbreken van nadelen

Mariusz Myszkowski

, 28-04-2024

Werkt perfect. Eenvoudig te monteren, schuifsysteem

Eenvoudig te monteren

Fred ten Haaf

, 04-04-2024

Neem contact met ons op
of bezoek onze showroom

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Openingstijden

Maandag
10:00 tot 16:30
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
10:00 tot 16:30
Donderdag
10:00 tot 16:30
avond op afspraak
Vrijdag
10:00 tot 16:30
Zaterdag
11:00 tot 15:00
Zondag
Gesloten
alleen op afspraak
Erik van den Burg

Eigenaar

Martin Jeuken

Eigenaar

[]