Teakhouten houtstrips

Onze stijlvolle handgemaakte teakhouten wandpanelen passen in elk interieur. Modern, landelijk of klassiek, de teakhouten houtstrips zijn altijd een echte eyecatcher. Naast de mooie natuurlijke warme uitstraling zorgen de houtpanelen uit teak ook voor een betere akoestiek in ruimtes door hun dempende eigenschap.

3D Houtstrip  7,75

Houtstrip Teak 60×20 cm Nieuw Teak Houten Wandpaneel

3D houtstrip  7,75

Houtstrip Muur Gerecycled Teak 60×20 cm Teak Houten Wandpaneel

De productie van teakhouten hout strips

Onze teakhouten wandpanelen worden in Indonesië geproduceerd. We hebben de twee populairste teakhouten strips in ons assortiment. Houtpanelen uit nieuw teak en uit gerecycled oud teak.

Het hout van de houtstrips uit nieuw teak is afkomstig van meubelmakerijen. Voor meubelmakerijen is dit afvalhout maar omdat het vaak lange smalle latjes zijn is het juist perfect om er houtstrips van te maken en hoeven ze alleen op de juiste dikte te worden geschaafd.

Het hout van de recycled teak wandpanelen komt van oude Javaanse huizen, oude scholen en oude vissersboten. Door het gebruik van deze oude materialen is het teakhout wat donkerder en grover dan nieuw teakhout. Sommige panelen bevatten zelfs af en toe een spijkergat of een deel oude verf. De oude balken en planken wordend door hun omvang in dunne plakken gezaagd. Hierna worden er dunne latjes van gemaakt welke op de juiste dikte worden geschaafd en geschuurd.

Nadat de latjes op de juiste dikte zijn geschaafd worden ze in verschillende lengtes afgekort. Deze kleinere latjes worden daarna in een mal gelegd welke met precisie is gelazerd. Hierdoor heeft het eindproduct altijd de perfecte afmetingen zodat de onderlinge houtstrips netjes in elkaar passen. Nadat de latjes perfect strak tegen elkaar liggen wordt de bovenzijde van lijm en een nylon matje voorzien waardoor het wandpaneeltje tot een geheel wordt gevormd. Zodra de teak houtstrips zijn gedroogd worden ze nagekeken op kleine oneffenheden. Hierna zijn ze klaar om te worden verpakt voor hun reis naar Nederland.

Montage teakhouten wandpanelen

Omdat de houten panelen perfect in elkaar passen kunnen deze eenvoudig door een doe-het-zelver worden geïnstalleerd. De teakhouten wandpanelen kunnen met een handzaag, cirkelzaag of decoupeerzaag op maat worden gemaakt. Hierna dienen ze te worden verlijmd met montagekit of high tack kit. De houten panelen hoeven net persé te worden behandeld. Maar dit is echter wel aan te raden in vochtigere ruimtes zoals badkamers of overkappingen. Hiervoor kan wood protect plus worden gebruikt.

Onderhouden teakhouten houtstrips

De houtstrips kunnen het beste worden gereinigd met een stofzuiger, plumeau of vochtige doek. Zorg ervoor dat de houtstrips nooit in aanraking komt met bijtende of zuurhoudende middelen.

Teakhouten wandpanelen kopen?

U kunt onze houten wandpanelen eenvoudig bestellen in onze webshop. Wanneer u de wandpanelen eerst wilt komen bekijken bent u vanzelfsprekend van harte welkom in onze showroom. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel hiervoor naar 0493-741011 of stuur een mail naar info@badkamerexclusief.nl.

 

765 klanten beoordeelden ons met gemiddeld een 9.7

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Zeer prettig

Snelle levering

Ronald Meijer

, 29-05-2023

Verzending pakketje liep 1° keer mis maar werd snel en correct opgelost. 2° verzending vrij vlot ontvangen, helaas verkeerde tegeltjes maar dat was geenszins hun fout maar had ik zelf niet goed gezien op foto artikel. De naam kreeg ik eerder door van een andere tegelhandel. Gezien slecht 2 tegeltjes natuursteen 30x30cm betrof (herstelling) was retour sturen onverantwoord daar artikel minder koste als de verzendkost.

Snel antwoord op mails. Vriendelijk en correct contact.

Stefan Vermeire

, 26-05-2023

Goed. Erg tevreden en zou er zo weer bestellen.

Goede informatievoorziening, vlotte verzending, goed verpakt

M

, 22-05-2023

Neem contact met ons op
of bezoek onze showroom

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Openingstijden

Maandag
11:00 tot 15:00
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
11:00 tot 15:00
Donderdag
11:00 tot 15:00
avond op afspraak
Vrijdag
11:00 tot 15:00
Zaterdag
11:00 tot 15:00
Zondag
Gesloten
alleen op afspraak
Erik van den Burg

Eigenaar

Martin Jeuken

Eigenaar

[]