Wastafels

Hier vindt u een overzicht van onze wasbakken en waskommen uit diverse materiaalsoorten waaronder terrazzo, Chinees hardsteen, riviersteen maar ook uit beton, basaltsteen en marmer. Deze wastafels zijn uitermate geschikt voor uw badkamer.

Het is een zeer uitgebreid aanbod aan wastafels die meestal met de hand worden vervaardigd. Een handgemaakte wasbak of waskom is vaak door onszelf ontworpen en hierna door ons zelf geïmporteerd. U mag ervan uitgaan dat wat u ziet ook direct uit eigen voorraad leverbaar is.

Weergave van subcategorieën:

  • Riviersteen
  • Terrazzo
  • Hardsteen
  • Basalt
  • Beton
  • Marmer

Wasbakken zijn een belangrijk onderdeel van elke badkamer of toilet, en het juiste model kiezen draagt bij aan de stijl en functionaliteit van de ruimte. Wij beschikken over een ruim aanbod van wasbakken in verschillende vormen, materialen en kleuren.

Rivierstenen wasbak

De riviersteen waskommen die we verkopen zijn meestal afkomstig van rivierbeddingen of stranden en zijn zorgvuldig geselecteerd op hun grootte en vorm. De rivierstenen waskommen worden daarna  door bekwame ambachtslieden bewerkt om zo een ​​unieke en functionele waskom te creëren. Omdat elke wasbak is vervaardigd uit een unieke steen is geen enkele wasbak precies hetzelfde. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor klanten die een unieke, natuurlijke uitstraling willen in hun badkamer of toilet. Een riviersteen waskom heeft een glad en niet-poreus oppervlak, waardoor deze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Meer informatie over het onderhoud van een rivierstenen waskom vindt u op deze pagina.

Het is bij ons ook mogelijk om een set rivierstenen wasbakken te bestellen, waarvan beide wasbakken uit dezelfde riviersteen zijn vervaardigd. Daardoor zullen beide bakken in het set nagenoeg dezelfde vorm, kleur, structuur en afmeting hebben.

Terrazzo wasbak

Terrazzo wasbakken zijn een populaire keuze voor badkamers en toiletten vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en unieke uiterlijk. Terrazzo is een materiaal dat bestaat uit een mengsel van marmeren of granieten chips, glas of andere materialen die zijn gemengd met cement, epoxy of polyurethaanhars. Dit mengsel wordt vervolgens in mallen gestort en na uitharding gepolijst zodat er een glad duurzaam oppervlak ontstaat. Tot slot wordt het oppervlak van een Nano coating voorzien waardoor het indringen van vocht word voorkomen en het aanhechten van kalk en vuil wordt verminderd.

Een van de voordelen van terrazzo wasbakken is dat ze in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn ze duurzaam en goed bestand tegen krassen en vlekken, waardoor ze gemakkelijk te onderhouden zijn en er lang als nieuw uitzien. Een wasbak van terrazzo kan worden schoongemaakt met een mild reinigingsmiddel om vuil en stof te verwijderen. Daarnaast raden we aan om de waskom minimaal 2 keer per jaar met was te behandelen. Deze waslaag dient als bescherming voor de Nano coating. U kunt hiervoor het beste een natuurlijke kleurloze bijenwas gebruiken. Meer informatie over het onderhoud van een Terrazzo wasbak vindt u op deze pagina. Een ander voordeel van terrazzo wasbakken is dat het materiaal zo veel mogelijk uit gerecyclede materialen bestaat.  De productie ervan heeft hierdoor een lage impact op het milieu.

Hardstenen wasbak

Hardstenen wasbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en afwerkingen. Het materiaal heeft een een unieke uitstraling en voegt een vleugje elegantie toe aan uw badkamer, toilet of andere sanitaire ruimte. Een waskom van hardsteen kan worden geïntegreerd in verschillende interieurstijlen, zoals modern, klassiek en landelijk. Het onderhoud van Chinese hardstenen wasbakken is relatief eenvoudig, maar vereist wel wat aandacht. Omdat materiaal een hoog kalkgehalte heeft kan het gevoelig zijn voor vlekken. Regelmatig reinigen met een mild schoonmaakmiddel en het aanbrengen van een beschermende beschermlaag met een olie of impregneer kan helpen om de waskom in goede staat te houden. Meer informatie over het onderhoud van een hardstenen wasbakken vindt u op deze pagina.

Basalt wasbak

Basalt is een vulkanisch gesteente dat vaak wordt gebruikt in de bouw en het interieur. Het heeft unieke eigenschappen zoals hoge dichtheid, weerstand tegen slijtage en duurzaamheid, waardoor het een uitstekend materiaal is voor wasbakken. Basalten wasbakken zijn populair vanwege hun robuuste uitstraling, strakke afwerking en hoge duurzaamheid.

We raden aan om een basalten wasbak regelmatig reinigen met een mild schoonmaakmiddel. Daarnaast is het verstandig om het oppervlak te beschermen met een olie of impregneer. Meer informatie over het onderhoud van een basalten wasbak vindt u op deze pagina.

Betonnen wasbak

Een betonnen waskom is een moderne en stijlvolle toevoeging aan elke badkamer. Onze betonnen wasbakken worden gemaakt door beton te gieten in speciaal op maat gemaakte mallen. Alle mallen voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Na het uitharden van het beton worden eventueel overgebleven luchtbelletjes opgevuld. Daarna worden de waskommen geslepen, geschuurd en gepolijst. Daardoor ontstaat een vlak en glad oppervlak. Tot slot wordt het oppervlak van een Nano coating voorzien waardoor het indringen van vocht word voorkomen en het aanhechten van kalk en vuil wordt verminderd.

Een betonnen waskom vereist wel minimaal onderhoud om zijn kwaliteit te behouden. Een wasbak van beton kan worden schoongemaakt met een mild reinigingsmiddel om vuil en stof te verwijderen. Daarnaast raden we aan om de waskom minimaal 2 keer per jaar met was te behandelen. Deze waslaag dient als bescherming voor de Nano coating. U kunt hiervoor het beste een natuurlijke kleurloze bijenwas gebruiken. Meer informatie over het onderhoud van een betonnen wasbak vindt u op deze pagina.

Marmeren wasbak

Marmer is een natuurlijk materiaal dat wordt gewonnen uit steengroeven over de hele wereld. Het marmer wat voor onze waskommen wordt gebruikt is afkomstig uit Indonesië. De waskommen worden daar met de hand door ervaren vaklieden vervaardigd. Marmer is een sterk materiaal dat bestand is tegen krassen en slijtage. Het is belangrijk om marmer regelmatig te reinigen om te voorkomen dat vuil en vlekken zich ophopen. Dit kan worden gedaan met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons. Daarnaast raden we aan om de waskom minimaal 2 keer per jaar met was te behandelen. U kunt hiervoor het beste een natuurlijke kleurloze bijenwas of de Bellinzoni was. Meer informatie over het onderhoud van een marmeren wasbak vindt u op deze pagina.

 

765 klanten beoordeelden ons met gemiddeld een 9.7

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Zeer prettig

Snelle levering

Ronald Meijer

, 29-05-2023

Verzending pakketje liep 1° keer mis maar werd snel en correct opgelost. 2° verzending vrij vlot ontvangen, helaas verkeerde tegeltjes maar dat was geenszins hun fout maar had ik zelf niet goed gezien op foto artikel. De naam kreeg ik eerder door van een andere tegelhandel. Gezien slecht 2 tegeltjes natuursteen 30x30cm betrof (herstelling) was retour sturen onverantwoord daar artikel minder koste als de verzendkost.

Snel antwoord op mails. Vriendelijk en correct contact.

Stefan Vermeire

, 26-05-2023

Goed. Erg tevreden en zou er zo weer bestellen.

Goede informatievoorziening, vlotte verzending, goed verpakt

M

, 22-05-2023

Neem contact met ons op
of bezoek onze showroom

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Openingstijden

Maandag
11:00 tot 15:00
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
11:00 tot 15:00
Donderdag
11:00 tot 15:00
avond op afspraak
Vrijdag
11:00 tot 15:00
Zaterdag
11:00 tot 15:00
Zondag
Gesloten
alleen op afspraak
Erik van den Burg

Eigenaar

Martin Jeuken

Eigenaar

[]