Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Showroom geopend tussen 11.00 en 15.00 uur.

Natuursteen mozaïektegels

Bij BadkamerExclusief bieden we ook een assortiment natuursteen mozaïektegels aan die u zowel op de vloer als op de wand kunt aanbrengen.

Onze mozaïektegels zijn samengesteld uit getrommelde marmeren steentjes die zijn verlijmd op een netje. Door het interlock systeem passen alle zijden naadloos aan elkaar waardoor u geen rechte voegen ziet lopen. Het interlocksysteem is ook van toepassing op onze pebble tegels. Dit zijn rivierkeitjes die op dezelfde wijze zijn verlijmd.

Pebble tegels

Kiezel mozaïek is een veel gebruikte term voor pebble mozaïektegels. Onze kiezel mozaïektegels zijn met de hand gemaakt in Centraal Java (Indonesië). Het basismateriaal voor onze kiezel tegels komt uit Sumatra, Java en Oost-Nusa Tenggara. Hier selecteren en gebruiken ze uitsluitend de beste kwaliteit stenen.

Zodra het basismateriaal is geselecteerd, worden alle pebble stenen gewassen en gedroogd. De kiezels zijn nadat ze gedroogd zijn gereed om handmatig te worden verlijmd op netjes in standaard frames. Doordat ze op netjes met een speciaal interlocksysteem zijn verlijmd, zijn de kiezelmatjes gemakkelijk te plaatsen zonder dat de naad zichtbaar is.

Onze pebble stone tegels zijn naast sanitaire ruimtes ook geschikt voor alle andere woonruimtes. Daarnaast worden deze ook vaak in de tuin, onder een overkapping of in een sauna toegepast.

Natuursteen mozaïek

Naast de pebble tegels is ook onze natuursteen mozaïek geproduceerd in Indonesië. De producent van de tegels is een gevestigde naam op het gebied van marmeren mozaïektegels voor zowel binnen als buiten en heeft jarenlange ervaring in het leveren van kwaliteitsproducten voor wereldwijde export. Onze collectie natuursteen mozaïektegels is gemaakt uit gebroken marmer. Nadat het basismateriaal is geselecteerd, worden alle mozaïek stenen getrommeld om ze vervolgens te wassen en in te drogen. Door het trommelen worden alle scherpe kantjes van de mozaïeksteentjes verwijderd. Deze tegels uit mozaïek zijn niet alleen geschikt voor de badkamer en toilet maar ook voor in uw keuken en op uw terras. Deze marmeren mozaïektegels zijn zowel geschikt voor wanden als vloeren. Een vloerverwarming is daarbij ook geen enkel probleem.

Natuursteen mozaïek tegels leggen

De kiezel- en mozaïeksteentjes zijn met een op water gebaseerde flexibele lijm verlijmd op het onder netje. Hierdoor blijven de mozaïektegels flexibel. Daarnaast zijn de matjes door het gebruik van de op water gebaseerde lijm ook nog eens erg duurzaam.

Door het interlocksysteem van onze mozaïek-tegels en pebble tegels is het leggen van de tegels een fluitje van een cent. De tegels sluiten nagenoeg naadloos in elkaar aan en er hoeft geen rekening te worden gehouden met een recht lopende voeg.

De tegels passen altijd aan alle vier de zijdes. Komt u tijdens het leggen niet helemaal uit met de hele tegels? Dan is dit geen enkel probleem. U kunt het laatste stuk namelijk gemakkelijk leggen met losse mozaïeksteentjes.

U kunt er ook voor kiezen om de mozaïektegel op maat te zagen met een tegelzaag. Individuele steentjes zouden eventueel doorgeknipt kunnen worden met een tang.

Bij BadkamerExclusief kunnen wij u garanderen dat al onze mozaïek en pebble stenen 100% natuurproducten zijn en dat deze op geen enkele wijze met chemische middelen zijn bewerkt.

Onderhoud van natuursteen mozaïek

Het onderhouden van natuursteen mozaïek-tegels en pebble tegels is erg gemakkelijk. Voor een goede bescherming adviseren we Moeller Stone Care HMK-S242 te gebruiken. Dit is een kleur verdiepende impregneer die uitermate geschikt is voor het beschermen en impregneren van uw mozaïekvloer in bijvoorbeeld uw badkamer. Door de impregnerende werking wordt het geïmpregneerde oppervlak water en vuil afstotend waardoor het oppervlak sneller en gemakkelijker te reinigen is. Het verbruik is 5 tot 20 m² per liter. Dit verbruik is sterk afhankelijk van de ondergrond.

Wanneer u uw mozaïek of pebble tegels wilt reinigen adviseren de u de grondreiniger Moeller stone care HMK-P324 edelzeep te gebruiken.

Natuursteen mozaïek kopen?

Heeft u een mozaïek of pebble tegel gezien die volledig voldoet aan uw wensen? Dan kunt u deze hierboven eenvoudig bestellen.

Wanneer u liever eerst een persoonlijk advies krijgt, bent u van harte welkom in onze showroom. U kunt van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur zonder afspraak gewoon binnen komen lopen. Mocht een ander tijdstip u beter uitkomen, neem dan contact met ons op om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel hiervoor naar 0493-741011 of stuur een mail naar info@badkamerexclusief.nl.

623 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Service

  Snelle levering en vriendelijk!

 • Snelle levering

  Super snelle levering van onze tegels. Mailverkeer ging ook heel vlot, snel antwoordt. Ik twijfelde over bepaalde kiezels voor mijn mozaïek qua kleur. Toen hebben ze nieuwe foto’s gemaakt van de producten met verschillende achtergronden zodat ik wat beter de kleuren kon zien. Echt fijne service en levering.

 • Rivierstand wasbak

 • Gewoon top

  Top levering en goede info en top product

 • Bestelling

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar