Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Hardstenen wastafel

Bent u op zoek naar een unieke hardstenen wasbak? BadkamerExclusief heeft een unieke deels zelf ontworpen collectie hardstenen opbouwwasbakken.

We bieden een breed assortiment wasbakken uit hardsteen aan in diverse vormen en afmetingen. Ook het aantal kraangaten kan bij de bredere natuurstenen wasbakken variëren. Hierdoor kunt u altijd een passende natuursteen waskom vinden voor uw badkamer, welke stijl dan ook.

Ale hardstenen wasbakken passen natuurlijk ook perfect bij onze eigen collectie teak badkamermeubels. Hierdoor creëert u een luxe natuurlijke uitstraling.

Onderhoud van een hardstenen wastafel

U kunt uw hardstenen wastafel gemakkelijk onderhouden met hardsteenolie van Stonetech. Deze hardsteenolie is een onderhoudsmiddel die uw opbouwwastafel uit hardsteen beschermd tegen vlekken, vuil en vocht. Daarnaast geeft de olie de wastafel een zijdeglans en camoufleert het oppervlakkige oneffenheden.

Met een flacon van 250 milliliter kunt u een oppervlakte van 7 tot 10 m² beschermen. Dit is dus voldoende voor meerdere jaren, afhankelijk van de grootte van de natuurstenen waskom of wasbak.

Wanneer u een hardstenen wasbak koopt, zit er altijd een onderhoudsbeschrijving bij waar alles nog eens duidelijk op staat beschreven. Ook kunt u de onderhoudsbeschrijving terugvinden op onze website.

Kranen, afvoerpluggen en sifons voor uw hardstenen waskom

Om bij een de aanschaf van een hardstenen waskom uw bestelling compleet te maken kunnen een kraan, een afvoerplug en een sifon natuurlijk niet ontbreken. De afvoer van een hardstenen waskom uit ons assortiment heeft de afmeting voor een standaard 5/4 afvoerplug. Dit is de meest gangbare maatvoering voor waskommen.

Samenstelling van een Chinees hardstenen wasbak

Chinees hardstenen wasbakken zijn te herkennen door kleine kalkbolletjes, een gevlekte structuur en eventueel witte adertjes. Soms in combinatie met een lichte bruinverkleuring. Kortom iedere hardstenen wasbak heeft een unieke uitstraling. Bij BadkamerExclusief kunt u erop vertrouwen dat we de beste kwaliteit hardsteen inkopen.

Is er verschil tussen een Chinees en Belgisch hardsteen wasbak?

Een andere benaming voor Chinees hardsteen is Blue Stone oftewel blauwsteen.

Door sommige mensen wordt aangenomen dat een Chinees hardstenen wasbak van mindere kwaliteit is dan een Belgisch hardstenen wasbak, maar dit is zeker niet het geval. Beide soorten hardsteen zijn zowel te koop in een hoge als in een minder hoge kwaliteit. Er zit wel verschil in het uiterlijk, ouderdom en in de samenstelling van de steen.

Een Belgisch hardstenen waskom heeft een blauwgrijze kleur en is relatief rijk aan kleine fossielen in de steen. Na een tijd kan een Belgisch hardstenen waskom zwarte vlekken vertonen, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de waskom.

Chinees hardsteen (Blue Stone) is ongeveer 150 miljoen jaar ouder dan Belgisch hardsteen. Zoals hierboven al is beschreven is een Chinees hardstenen waskom te herkennen aan kleine kalkbolletjes en witte adertjes die door de steen lopen. Soms geeft het aanwezige dolomiet een lichte bruinverkleuring, maar dit heeft zoals aangegeven geen invloed op de kwaliteit van de waskom.

Verschil in kwaliteit is er dus niet tussen een Chinees en Belgisch hardstenen waskom. Wel kan uw keuze gemaakt worden op basis van persoonlijke smaak of prijs. Chinees hardsteen is over het algemeen goedkoper dan Belgisch hardsteen omdat de arbeidskosten in China vanzelfsprekend lager zijn dan in Europa.

Hardstenen wasbak kopen?

Voldoet één van onze hardsteen wasbakken aan uw wensen? Dan kunt u deze gemakkelijk bestellen via onze webshop.

Het is natuurlijk ook te begrijpen dat u de waskom liever eerst zelf komt bekijken. U bent van harte welkom. U kunt bij ons van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur zonder afspraak binnenlopen. Mocht een ander tijdstip u beter uitkomen, neem dan contact met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan door te bellen naar 0493-741011, door een mail te sturen naar info@badkamerexclusief.nl of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

816 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Waskommen betonlook

  De waskommen zijn nog niet geplaatst. Wel zijn ze erg mooi en zal het top staan in onze nieuwe badkamer.

 • Waskom

  Zo´n mooie waskom ,

 • Superduper goede Store!

  Wat een geweldige service, nette afhandeling deling en snelle verzending van de twee unieke wasbakken vervaardigd uit 1 kei. Dikke aanrader om bij deze winkel je product aan te schaffen.

 • Tevreden klant

  Top service .. vriendelijke mensen

 • levering vlekstop HMK 234

  snelle levering, verder geen opmerkingen

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar