Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Showroom geopend tussen 11.00 en 15.00 uur. 
In verband met het coronavirus is het nu ook mogelijk om onze showroom digitaal te bezoeken. We leiden u graag persoonlijk rond. Kijk hier naar de mogelijkheden.

2e Pinksterdag 1 juni open tussen 12.00 en 15.00 uur, tussen 10.00 en 12.00 uur op afspraak

Sifons en afvoerpluggen

Bij de aanschaf van een nieuwe wastafel zijn afvoerpluggen en sifons onderdelen dat regelmatig wordt vergeten. Toch zijn afvoerpluggen en sifons wel een noodzakelijke en erg functionele toevoeging aan uw wastafel.

Bij BadkamerExclusief bieden we sifons aan in diverse prijzen en kleuren. We bieden een standaard sifon aan, maar daarnaast bieden we ook design sifons aan in het materiaal chroom, mat zwart, geborsteld RVS, brons kleur en koper kleur.

U heeft de keuze tussen afsluitbare en een niet-afsluitbare afvoerpluggen. De afvoerpluggen hebben geen gat voor de overloop omdat natuurstenen waskommen en wastafels niet van een overloop/overstort voorzien kunnen worden. De afvoerpluggen worden aangeboden in vijf verschillende materialen. Namelijk in het chroom, mat zwart, geborsteld RVS, brons kleur en koper kleur.

Wat is een sifon?

Een sifon is een waterslot. Door een sifon kan het water uit uw wastafel weglopen zonder dat er nare geuren uit het riool naar boven komen. Een sifon wordt bevestigd tussen de afvoerplug van de wastafel en het riool.

Design sifon

Waar voorheen een sifon werd weggewerkt in een badkamermeubel of achter een sifonkap, wordt er tegenwoordig ook vaak voor gekozen om de sifon in het zicht te plaatsen. Vooral bij het plaatsen van een wastafelblad of een open meubel wordt er meestal gekozen voor een design sifon.

Onze design sifons zijn in drie uitvoeringen te verkrijgen. De sifons zijn te verkrijgen in het chroom, mat zwart en geborsteld RVS.

De aansluiting van de sifons is 5/4 en de aansluiting wand is 32 millimeter.

Standaard sifon chroom

Wanneer de sifon niet in het zicht zit, is onze standaard chroom sifon een goed alternatief ten opzichte van de design sifons. Ook de standaard sifon heeft een 5/4 aansluiting van en een aansluiting wand van 32 millimeter. Het voordeel van een standaard sifon is de prijs die een stuk lager ligt dan de design sifon.

Wat is een afvoerplug?

Een afvoerplug is noodzakelijk om uw wastafel waterdicht aan te sluiten aan de sifon en het rioleringssysteem. Een andere functie van een afvoerplug is dat een afvoerplug het mogelijk maakt om de wastafel af te sluiten, zodat u de wastafel vol kunt laten lopen met water. Tevens zorgt een afvoerplug ook voor een fraaie luxe afwerking.

Pop-up afvoerplug

Zoals bovenaan op deze pagina al staat beschreven bieden we bij BadkamerExclusief twee soorten afvoerpluggen aan. Een van deze varianten is de afsluitbare oftewel pop-up afvoerplug. Wanneer u op zoek bent naar een afvoerplug met een moderne en luxe uitstraling kunt u niet om onze clickwaste heen. De clickwaste afvoerplug werkt als een pop-up systeem en is daardoor erg gemakkelijk in gebruik. U kunt de clickwaste afvoerplug bedienen door op de bovenkant van de plug te drukken, waardoor de afvoerplug open of dicht gaat.

De pop-up afvoerpluggen worden aangeboden in het chroom, mat zwart en geborsteld RVS.

Non pop-up afvoerplug

Naast pop-up afvoerpluggen bieden we ook een non pop-up afvoerplug aan. Een non pop-up afvoerplug is een niet afsluitbare afvoerplug. Het voordeel van deze afvoerpluggen is dat deze altijd open staat waardoor de wastafel bij het open laten van de kraan nooit kan overstromen.

Wij raden onze non pop-up afvoerpluggen aan wanneer u op zoek bent naar een afvoerplug voor bijvoorbeeld een klein toiletfonteintje voor uw toilet.

We bieden deze niet-afsluitbare afvoerplug alleen in de chroom uitvoering aan.

Sifon of afvoerplug kopen?

Onze sifons en afvoerpluggen zijn gemakkelijk te bestellen via onze webshop.

Neem gerust contact met ons op wanneer u nog vragen heeft. Hiervoor kunt u bellen naar 0493-741011 of een mail sturen naar info@badkamerexclusief.nl. Wij helpen u graag verder!

519 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.6

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Riviersteen waskom

  Mooi product Goede service, zowel telefonisch als per mail Snelle levering naar Duitsland

 • Prima service en correcte levering

 • Heel goed ontvangen, en zeer goed geholpen. Erg vriendelijk personeel.

 • Hele goede service en mooie producten

  We zijn heel erg tevreden ! Vooraf kregen we verschillende foto's om twee kommen te kiezen die we zelf het beste bij elkaar vinden passen.De marmeren waskommen zijn erg mooi! De stoppen waren door ons verkeerd uitgekozen en dit kon zonder enige moeite geruild worden. Hele goede service!

 • Uniek concept!

  Wanneer je je badkamer wilt upgraden zouden wij zeker aanraden om bij BadkamerExclusief te gaan kijken. Ze gebruiken eerlijke materialen in mooie vormen, een echte aanrader. Wij hadden producten zeer spoedig nodig en nadat wij telefonisch contact hadden opgenomen werden de benodigde items de volgende dag al geleverd. Indien je daar waskommen koopt, koop dan ook de bijbehorende afvoerpluggen en sifons want deze horen erbij en passen perfect.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar