Cookies verbeteren de gebruikerservaring op onze site. Is dat akkoord? Akkoord Instellingen

Kranen

We hebben een selectie kranen gemaakt welke perfect is afgestemd op onze collectie waskommen, wasbakken en badkamermeubels. In ons assortiment vindt u diverse kranen zoals; wand mengkranen, wastafel kranen, hoge waskom kranen, fonteinkranen en wand fonteinkranen.

Omdat we kwaliteit erg belangrijk vinden hebben we alleen kranen van de vertrouwde merken; Paffoni, Grohe, Hans Grohe, Ideal Standard en Hansa geselecteerd. Dit zijn allemaal Europese producenten welke staan voor kwaliteit. Hierdoor vallen alle kranen onder een garantietermijn van minimaal 5 jaar op de body van de kraan en minimaal 2 jaar op het keramische binnenwerk.

Soorten kranen

Wand mengkranen

De wand mengkranen zijn op dit moment ongekend populair. Het voordeel van wandkranen is vooral dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Omdat deze kraan niet op de wasbak of op het meubel wordt gemonteerd heb je nooit last van kalkaanslag rondom de kraan. Bij het installeren van een wandkraan is het wel belangrijk dat de muur waaraan de kraan wordt geïnstalleerd voldoende dikte heeft. Er moet namelijk een uitsparing in de muur worden gekapt zonder dat de muur aan de achterzijde beschadigd raakt.

Wastafel mengkranen

Deze kranen zijn het meest bekend aangezien dit type kranen al vele jaren worden toegepast in badkamers. Deze kraan is relatief laag zodat deze makkelijk op waskommen en wastafels met kraangat geïnstalleerd kan worden. De kranen zijn over het algemeen verkrijgbaar in vele verschillende vormen, designs en kleuren. Wijzelf bieden de chromen versie aan welke is voorzien van een keramisch binnenwerk.

Hoge waskom mengkranen

Tegenwoordig worden er steeds vaker hoge opbouw waskommen toegepast in badkamers. Hierdoor zijn veel kranen niet hoog genoeg. Hoge waskom mengkranen zijn hiervoor een goede oplossing. Deze kranen hebben een extra hoge uitloophoogte en hebben vaak een bediening aan de bovenzijde van de kraan. De kraan is hiervoor eenvoudig te bedienen en de hoge kraan is, zowel schuin links/rechts achter de waskom te plaatsen als recht in het midden. Al onze waskom mengkranen zijn voorzien van keramische binnenwerken.

Fonteinkranen

Deze kranen worden toegepast in toiletten of op andere plekken waar alleen koud water wordt gebruikt voor het wassen van handen of het pakken van een glaasje water. Deze kranen zijn in het algemeen goedkoop omdat ze alleen van een koud watertoevoer zijn voorzien.

Wand fonteinkranen

Omdat wand mengkranen tegenwoordig vaak voor de badkamer worden gebruikt worden deze ook regelmatig toegepast in het toilet. Het voordeel van deze kranen is dat ze een geringe inbouwdiepte hebben waardoor ze nagenoeg in elke muur toegepast kunnen worden. Verder zijn er zelfs wand fonteinkranen die zelf op maat gezaagd kunnen worden. Hiermee kan men de ideale uitlooplengte bepalen.

Onderhoud kranen

Gebruik geen schuursponsjes of agressieve reinigingsmiddelen die extreem zuur zijn of veel oplosmiddelen bevatten. Kranen kunnen het beste worden schoongemaakt met een beetje zeep en een vochtige doek. Bij een grotere hoeveelheid kalkaanslag mag er ook een mild reinigingsproduct op basis van citroen worden gebruikt. Als u in bezit bent van een natuurstenen of terrazzo wasbak is het wel belangrijk dat er geen druppels in of op de waskom vallen. Na het reinigen dient de kraan te worden afgespoeld met schoon water. Aanhechting van kalk kan worden verminderd door de kraan na elke gebruik af te drogen met een schone doek.

Afvoerpluggen en sifons

Een afvoerplug en sifon worden vaak afgestemd op de kraan. We hebben daarom afvoerpluggen en sifons in verschillende kleuren en materialen. De afvoerpluggen en sifons die wij in ons assortiment hebben zijn geschikt voor een standaard 5/4 afvoer gat. Dit is de meest gangbare maatvoering voor wasbakken. We hebben sifons en afvoerpluggen in verschillende kleuren en materialen.

Een kraan kopen?

Heeft u een kraan gezien welke uw interesse wekt. U kunt deze dan direct via onze webshop bestellen. Wanneer u de kraan eerst wilt komen bekijken bent van harte welkom in onze showroom. U kunt bij ons van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur zonder afspraak binnenlopen. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan door te bellen naar 0493-741011, door een mail te sturen naar info@badkamerexclusief.nl of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

841 klanten beoordelen ons met gemiddeld een 9.7

Hier vindt u de 5 meest recente reviews. Klik op de link hieronder om alle reviews te bekijken.

Bekijk alle reviews
 • Perfect!

  Snelle levering, mooie tegels, aantrekkelijke prijzen.

 • prima service

  een fijn bedrijf met mooie producten, overzichtelijke website met goede info en zeer vlotte levering in degelijke verpakking. TOP

 • .

 • Supersnel en met zorg verpakt

  De levering is supersnel en de tegels waren met zorg verpakt. Nu moeten we nog een keuze gaan maken, want het was een “ proefpakket” De tegels van kiezels en mozaïek zien er erg solide uit, stevig opgezet op een net én op papier, wat net meer stevigheid geeft aan de tegel. Mooie “volle” tegels.

 • snelle levering

  mooie degelijke spiegel, snelle levering, heel goed verpakt

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over uw bestelling of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

0493-74 10 11

Of bezoek onze showroom

Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 11.00 tot
15.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip komen? Neem dan contact
met ons op om samen een afspraak in te plannen.

Brugstraat 18
5712 AZ Someren
 • Erik van den Burg

  Eigenaar
 • Martin Jeuken

  Eigenaar